Propria cunoastere iti deschide porti nebanuite catre EXCELENTA ta! - CDP Consulting

Propria cunoastere iti deschide porti nebanuite catre EXCELENTA ta!

Am fost produsul părinților mei o bună bucată de vreme, pentru că părinții mei au înțeles că eu sunt ca ei și ca urmare trebuie să mă exprim ca ei în viață.

Mă regăsesc undeva în jurul vârstei de 19 ani când am dat admitere la facultate, ascultând de mama și de tata în alegerea facultății- Științe Economice, trebuia să continui opera tatălui- el fiind economist…

Nici macar nu m-am întrebat dacă există altceva… îmi era sortit să continui…

Da… m-a întrebat cineva dacă mi se potrivește?

Da.. m-a ajutat cineva să văd opțiunile existente în acel moment de alegere al carierei- foarte important de altfel?

NU…

A venit ca o continuare și o tradiție în familie…

Eram limitată la cadrul format de ai mei dragi în jurul meu!

Să nu mă înțelegeți greșit… avem părinți care ne iubesc și asta e menirea unui părinte să-și iubească pruncii și să le creeze cadrul corespunzător de exprimare… exprimare a LOR…a copiilor, nu continuarea visurilor părinților noștri.

Mă gândesc la trecutul meu și….sincer vă spun…îmi setam obiective în funcție de ce știam că vor accepta părinții mei. Începuse să-mi placa să fiu mângâiată pe creștet și să mi se spună: suntem mândri de tine… dar erau mândri pentru că făceam pe nevoia lor, nu a mea!

Acum 8 ani făceam cunoștință cu cartea lui John Maxwell – Cele 21 de legi ale liderului, o carte care m-a ajutat să-mi formez  noi gânduri și implicit noi comportamente.

Legea Navigației spune că oricine poate ține cârma unei nave dar, liderul cunoaște cursul… adică liderul vede primul, vede mai departe și mai devreme decât ceilalți.

Wauuu minunat și sănătos sună acest lucru nu e așa?

Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, aveam nevoie de autocunoaștere și cunoaștere.

Câți dintre voi cunoașteți faptul că suntem diferiți?

Nu există o persoană la fel cu cealaltă! Nu suntem la fel… nici macar cu părinții noștri. Dar nu ni s-a predat acest lucru nicăieri..

Avem un bagaj genetic unic și acesta se exprimă prin nevoi unice. Vreau să vă gândiți că genele noastre cooperează cu mediul din jur și dacă acesta este prielnic, rezultatele vin facil în viața voastră. Dar să nu vă imaginați că voi nu trebuie să faceți nimic. Așa nu merge.

Eu mă transformasem în copia dorințelor părinților mei… și nu e ușor de trăit așa.

Eram ca un ceas cu pendula… mă uitam când în stânga când în dreapta să văd ce aș putea face astfel încât să primesc aprobarea și laudele părinților mei.

Nu am știut că sunt o persoană extrovertă și că implicit extraversia mea se manifesta  prin: deschidere fata de persoane, trăiri emoţionale  puternice,  reacţii  afective  nestăpânite şi ample, tonus optimist,  curaj în asumarea riscului, acţiune spontană şi o anumită impulsivitate în situații de presiune din viața mea, preocupări practice, dorinţă de schimbare şi de nou, franchețe și reacții prompte;

Dar cel mai important lucru în aceasta tendință de extraversiune, era faptul că mă încărcam pozitiv cu aprobările celor din jur!

Acesta era motivul principal pentru care ceream într-una aprobarea alor mei! Mi-am dat seama mai tarziu după ce mi-am descoperit profilul de personalitate

Vreau să vedeți diferența care face totul în viață!

Să obții aprobarea pentru că ai făcut din tine și pentru tine, din nevoia ta pentru scopul tău și nu pentru că ai făcut ceva din punctul de vedere al altora, chiar daca sunt părinții tai!

Observați, simțiți,  diferența?

Wauu… pentru mine când am realizat acest lucru a fost momentul în care cu adevărat am început să mă cresc pe mine din ceea ce sunt!

Am început să mă construiesc pas cu pas…minut cu minut. Dar încă fară o țintă…

Devenisem o exploratoare… exploratoare pentru construcția propriei mele personalități!

Dragii mei, personalitatea se crește și se dezvoltă continuu printr-un schimb cu mediul și contextele prin care ne perindăm. Învățând individual și de la „modelele” din jurul nostru!

Așa că mare grija trebuie să avem și să fim vigilenți în a ne dezvolta o personalitate de succes.

Te-ai întrebat vreodată cum dintr-un material brut la care poate că nu te-ai uita niciodată, un sculptor scoate minuni?

Oare cum de el vede direct opera de artă pe care urmează să o construiască?

Dar  te-ai gândit vreodată  că tu ai în tine aptitudini de sculptor?

Acele aptitudini care te ajuta să iți modelezi viața/destinul într-o operă de artă?

A câștiga expertiză în ceva, reprezintă calea către succesul tău! Ceva există acolo la tine unic, pe care dacă  îl dezvolți, te transformi într-o variantă unică de succes.

Mai degrabă este vorba de un angajament în a merge mai departe și a duce la bun sfârșit ce te-ai angajat. De a construi expertiza ta cu intenție. M-ați auzit bine- ANGAJAMENT cu INTENȚIE în a dezvolta zona ta de expertiză. Câți dintre noi… facem lucrul acesta?

Nu are de-a face cu cine începe mai DEȘTEPT ci, cine duce la bun sfârșit mai inteligent. Că urmare este foarte important modul în care iți vei conduce TU viața și aici e mare nevoie de self leadership. Și poate că te gândești că leadeship-ul se moștenește genetic.

John Maxwell ne spune că  toți liderii  se nasc…normal că nu am văzut un lider nenascut dar, vestea buna este că… tu poți să fii printre ei.

Important e să înveți în primul rând să te conduci pe tine din ceea ce ești , după care și pe ceilalți dacă vrei să ajungi la un alt nivel de leadership.

Nimic altceva!

E bine să căutam la noi rețeta proprie de a ne da formă PERSONALITĂȚII noastre care ne place și ne conduce acolo unde ne dorim.

Iscusința aceasta, de a ne modela așa cum ne dorim trebuie învățată și cultivată atent.

Am făcut pentru prima dată cunoștință cu mine acum cca 8 ani și nu mi-a venit să cred.

Dar m-am cunoscut cu adevărat în 2018, când am trecut prin procesul de evaluare a stilului comportamental metoda MAXWELL,  imediat ce devenisem CONSULTANT COMPORTAMENTAL.

Wauu 31 de pagini despre mine…grafice și interpretare de grafice…

Știți că în echipa John Maxwell Team avem acces la aceste rapoarte???

Raportul ca raportul dar, consultanta de care ai parte după obținerea raportului, te poate propulsa departe și-ți poate deschide porți nebănuite până acum de tine.

Știam că sunt timidă și rezervată dar, raportul îmi spunea că sunt activă, că îmi place acțiunea, că văd ansamblul și că îmi place să relaționez…

Eu… așa… cum e posibil… și au început să mi se aprindă beculetele. Cum ar fi daca aș da credit celor care au reieșit din raport?

Cum ar fi daca macar o data în viață m-aș uita diferit la mine?

Hmmmm și a început să-mi placa ce văd și ce descopăr ulterior…

Mi-am dat seama că mă transformasem după dorința părinților mei și nu a mea!

Pentru că până la acea vreme niciodată nu m-am întrebat care sunt dorințele mele, care sunt zonele mele de putere, ce talent am, ce scopuri îmi stabilesc în viață? Cum arata viața mea de succes din ceea ce sunt eu și nu din ceea ce-și doresc alții pentru mine.

Aceste rapoarte de evaluare a personalității nu ne mint daca nu le mințim nici noi pe ele…Sinceritatea în completarea unor chestionare care stau la baza rapoartelor de evaluare reprezintă cheia! Vrem să ne cunoaștem, vrem să ne vedem pentru a ști ce are sens și semnificație pentru noi și din sensul și semnificația noastră să construim persoanalitatea noastră de succes!

Noi suntem subiectivi, ceilalți sunt subiectivi, un astfel de raport reprezintă ani și ani de cercetare în spate și ne arată acea realitate pe care noi poate nu o vedem!

Sinceritatea este cheia când completăm aceste chestionare, pentru că nu exista un profil mai bun decât altul! Toate sunt minunate! Noi ca oameni suntem minunați!

Instantaneul profilului meu comportamental obținut prin intermediul raportului DISC metoda Maxwell mi-a deschis calea către dezvoltarea mea CONȘTIENT!

Te încurajez să ai curiozitatea de a te cunoaște!

Cunoașterea iți aduce putere Puterea de a construi varianta ta de personalitate de succes.

Vrei sa stii cum poti obtine acces la cunoasterea ta?

Trimite-mi un mai la adresa liliana@cdpconsulting.ro si iti spun cum poti face asta chiar acum.

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Have no product in the cart!
0