Cat de bine te cunosti? - CDP Consulting

Cat de bine te cunosti?

Stiai ca exista instrumente de a vedea ce ai construit tu pana intr-un anumit moment ca stil comportamental?

Stiai ca atunci cand tu ai automatizat comportamente, care te ajuta sau nu, nici macar nu le mai vezi?

Cum ar fi daca ai obține astazi un profil al PERSONALITATII tale?

Un INSTANTANEU al comportametelor tale de zi cu zi?

Nu e asa ca te-ar ajuta sa te uiti la tine cu sinceritate pentru a lua decizii importante legate de ce, cum sa dezvolți mai departe la tine?

Personalitatea se formeaza in continuu si pentru ca ți-am spus acest lucru, nu ar trebui sa ramai indiferent.

Am fost produsul părinților mei o bună bucată de vreme, pentru că părinții mei au înțeles că eu sunt ca ei și ca urmare trebuie să mă exprim la fel în viață.

Mă regăsesc undeva în jurul vârstei de 19 ani când am dat admitere la facultate, ascultând de mama și de tata în alegerea facultății- Științe economice, trebuia să continui opera tatălui- el fiind economist… Nici macar nu m-am întrebat daca exista altceva… îmi era sortit să continui…

Dar m-a întrebat cineva daca mi se potrivește?

Dar m-a ajutat cineva să văd opțiunile existente în acel moment de alegere a carierei – foarte important de altfel?

NU…

A venit ca o continuare și o tradiție în familie…

Eram limitată la cadrul format de ai mei dragi în jurul meu!

Să nu mă înțelegeți greșit… avem părinți care ne iubesc și asta e menirea unui părinte să-și iubească pruncii și să le creeze cadrul corespunzător de exprimare… cadrul al LOR…al copiilor nu continuarea visurilor părinților noștri.

Sincer vă spun…am început să-mi setez obiective în funcție de ce știam că vor accepta părinții mei. Începuse să-mi placa să fiu mângâiată pe creștet și să mi se spună: suntem mândri de tine… dar erau mândri pentru că făceam pe nevoia lor, nu a mea!

Cați dintre voi cunoasteti faptul că suntem diferiți?

Nu exista o persoana la fel cu cealaltă!

Nu suntem la fel… nici macar cu părinții noștri. Dar nu ni s-a predat acest lucru nicăieri.

Și daca nu suntem la fel… rezulta că avem nevoi diferite, care ne creeza motive de a face și a ne dori lucruri diferite în viață,  în funcție de ceea ce suntem!

Eu mă transformasem în copia dorințelor părinților mei… și nu e ușor de trăit așa.

Eram ca un ceas cu pendula… mă uitam când în stangă când în dreapta să văd ce aș putea face, astfel încât să primesc aprobarea și laudele părinților mei.

Nu am știut că sunt o persoana extroverta care se manifesta  prin: sociabilitate, trăiri emoţionale  puternice,  reacţii  afective ample, tonus optimist, asumarea riscului, acţiune spontană, poate câteodată impulsivă, preocupări practice, dorinţă de schimbare şi de nou, tendinţă de a fi directă uneori chiar agresiv şi de a reacţiona prompt la frustrare; Dar cel mai important lucru, era faptul că mă încărcam pozitiv cu aprobările celor din jur!

Acesta era motivul principal pentru care ceream într-una aprobarea alor mei!

Iar aici trebuie să vedem diferența care face totul în viață!

Să obții aprobarea pentru că ai făcut din tine și pentru tine și din nevoia ta pentru scopul tău și nu pentru că ai făcut ceva din punctul de vedere al altora, chiar fiind părinții tai!

Observați, simțiți,  diferența?

Wauu… pentru mine când am realizat acest lucru a fost momentul în care cu adevărat am început să mă cresc pe mine din ceea ce sunt!

Am început să mă construiesc pas cu pas…minut cu minut. Dar încă fară o tintă…

Devenisem o exploratoare… exploratoare pentru construcția propriei mele personalități!

Dragii mei, personalitatea se creste și se dezvoltă continuu printr-un schimb cu mediul și contextele prin care ne perindam. Învățând individual și de la „modelele” din jurul nostru!

Așa că mare grija trebuie să avem și să fim vigilenți în a ne dezvolta o personalitate de succes.

Te-ai întrebat vreodată cum dintr-un material brut la care poate că nu te-ai uita niciodată, un sculptor scoate minuni?

E ceva acolo ce el vede și simte că transcende limitele normalului.

Și își da voie fară a raționa prea mult să dea viață operelor sale de arta.

Dar te-ai gândit vreodată că tu ai în tine aptitudini de sculptor?

Acele aptitudini care te ajuta să iți modelezi viața/destinul într-o opera de arta?

Și… daca te gândești că fiecare își tine în mâini destinul- eu cred că asta este viziunea corecta asupra vieții- da…cum ar fi să iți acorzi un timp de gândire semnificativ în care să te gândești cum iți poți modela acest destin. Pentru că este vorba de tine și destinul tău.Personalitatea ta își pune amprenta asupra destinului tău!

Nimic altceva!

E bine să căutam la noi rețeta proprie de a ne da forma PERSONALITĂȚII noastre, care ne place și ne conduce acolo unde ne dorim.

Iscusința aceasta, de a ne modela așa cum ne dorim trebuie învățată și cultivată atent.

De cate ori ai stat tu cu tine să te întrebi cine ești?

De cate ori te-ai uitat la tine prin lentilele REALITĂȚII, nu acelea care crezi tu că le ai? Știi tu oare cât de mult și suficient iți ești?

Așa zisa realitate pe care tu o vezi zi de zi, nu e cea care te apropie  de perfecțiunea care exista în Univers și implicit în tine.

MĂIESTRIA e în fiecare dintre noi .

Majoritatea dintre noi ne complacem în comoditatea de a-i da un nume acestei MĂIESTRII și anume o numim GENIU.

Și de cele mai multe ori,  nu suntem dispuși să depunem resursele necesare pentru a o transforma în modul nostru de viață!

E mai simplu să înconjori Măiestria din tine de un zid imaginar și să spui că nu ai cum să ajungi acolo, că e doar pentru talente înnăscute. Dar…am descoperit pe propria piele că e cel mai superficial mod de a gândi.

Procesul de devenire în varianta noastră de succes se cere cu efort, ÎNVĂȚARE continua, explorare , seriozitate, autodisciplina, ajustare, reflectare… Dar încă o data iți spun!

Și tu poți atinge MĂIESTRIA! Și tu ești un GENIU! Din ceea ce ești și poți manifesta tu la nivel de EXCELENȚA!

Și pentru acest lucru trebuie să te cunoști!

Cum ar fi daca am primi ajutor specializat  care  să te ajute să-ți reconstruiești modul de a te uita la tine dintr-o perspectiva apropiata de realitate? De realitatea adevărată!

Noi ne vedem din ceea ce suntem! Și daca suntem o persoana cu moralul scăzut, care nu are încredere în propria persoana mă întreb cu putem vedea MĂIESTRIA care este în noi?

Am făcut pentru prima data cunoștință cu mine acum cca 8 ani și nu mi-a venit să cred. Tocmai trecusem printr-un proces de  evaluare a stilului meu comportamental și implicit a profilului meu de personalitate și atunci am văzut la mine lucruri pe care nu le vazuzem până atunci.

Știam că sunt timida și rezervata dar, raportul îmi spunea că sunt activă, că îmi place acțiunea, că văd ansamblul și că îmi place să relaționez…

Eu… așa… cum e posibil… și au început să mi se aprindă beculetele. Cum ar fi daca aș da credit celor care au reieșit din raport?

Cum ar fi daca macar o data în viață m-aș uita diferit la mine?

Hmmmm și a început să-mi placa ce văd și ce descopăr ulterior…

Intre timp, fiind membra în echipa John Maxwell Team mi s-a oferit OPORTUNITATEA de a deveni consultant comportamental metoda Maxwell DISC și posibilitățile mele de a deveni ca personalitate au expandat.

Am început să lucrez la personalitatea mea cu intenție punând în valoare ceea ce urma să mă crească semnificativ.

Te încurajez să vrei să te cunoști, te încurajezi să apelezi la ajutor de specialitate în aceasta cunoașterea a ta. Eu iți stau la dispoziție.

Nu te lasă la voia întâmplării când ai aceasta posibilitatea de a beneficia de expertiza unor oameni îndrăgostiți de dezvoltarea personala și mai ales care la rândul lor, au testat și aplicat pe persoana proprie rețetele succesului garantat.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Have no product in the cart!
0