Ce faci când nu știi ce să faci?!

Salut!
Paula aici.

Cei care mă cunoașteți bine știți că energia mea intră într-o încăpere și apoi intru și eu. Râdem, glumim, dar acum serios. Am multă energie. Uneori prea multă.

Și când lucrurile stau așa …și tu ești nevoit să-ți iei o perioadă de repaos (nu îmi place cum sună izolare)… vine întrebarea: Ce faci când nu știi ce sa faci?!

Sincer îți spun, pentru mine o zi în care nu ieșeam din casă era o adevărată provocare. Totuși, de săptămâna trecută de miercuri mi-am mutat biroul acasă și nu mai ies din casă decât atunci când e absolut necesar.

Îmi continui activitatea ca înainte… doar că de data asta mult mai relaxată, în pijamale și așezată confortabil pe canapea.

Și totuși?! Ce facem cu timpul nostru?

Am pregătit aici o listă cu lucruri pe care eu le-am făcut și le fac ‘să-mi ocup timpul.

  1. Conectare cu cei dragi.

De câte ori în ultima vreme te-ai gândit că ai vrea să ai mai mult timp cu prietenii? Că ai vrea să stai mai mult cu cei dragi, să povestești mai multe cu ei?

Eu îmi spuneam asta foarte des.

În ultima perioadă, îmi spuneam mereu “săptămâna asta trag tare și apoi o să îmi iau timp să îl petrec cu ai mei”. Sună bine, nu?

De sunat sună, doar că îmi spuneam asta în fiecare săptămână.

Acum, vrem nu vrem … avem timp, mai mult timp pentru ceea ce conteaza cu adevărat. Sună-ți familia, prietenii, oamenii cu care nu ai mai vorbit de mult. Întreabă-i cum sunt, ce au mai făcut, reconectați-vă.

 

            2. Citește 

Recunosc. Mi-am cumpărăt o grămadă mare de cărți dar “n-am avut timp” să citesc atât de mult pe cât aș fi vrut.

Ghici ce?! Acum am cât timp vreau eu să îmi iau cărțile la rând și să le studiez pe fiecare în parte așa cum îmi doream.

Cartea într-o mână, marker-ul în cealaltă (toate cărțile mele sunt subliniate), cafeaua pe noptieră. Ce pot să îmi doresc mai mult? Orele trec și eu nici nu îmi dau seama.

 

               3. Ascult

Ascult materialele salvate de ceva vreme și pe care îmi doream să le urmăresc. Aici am mai multe optiuni.

  • Mă uit la conferințe TED – în functie de preferințele tale, TED îți trimite săptămânal materiale care ar putea fi de interes pentru tine. Vei găsi o mulțime de materiale interesante, captivante și cu informație faină.
  • Udemy – platformă de cursuri online – eu mi-am achiziționat aici diverse cursuri pe teme de interes pentru mine. Le achiziționezi și le urmărești online.
  • Evident că nu pot să nu spun de programul John Maxwell Team – aici am acces la 2 platforme – cea din România si cea din SUA. Am zeci de mii de ore de materiale pe care pot să le studiez și îți spun sincer, de ceva vreme mi-am dorit să am și mai mult timp pe care să îl petrec pe această platformă.  Din păcate săptămâna aceasta trebuia să plec în SUA însă având in vedere tot ceea ce se întâmplă în lume, plecarea mea a fost amânată pe august. Asta e vestea proastă pentru mine. Vestea bună e că vor fi niste traininguri online la care e posibil să aveți și voi acees. Vă țin la curent pe tema asta.
         4. Fac ceea am amânat să fac

Hai fii sincer cu mine. Ai lucruri pe care ai tot amânat să le faci motivul principal fiind “nu am timp”, “nu e o prioritate acum”? 

Ghici ce?!

Acum avem timp și putem să face asta să fie o prioritate.

Mi-am luat lista cu lucruri care îmi stateau de ceva vreme pe cap (și pe suflet, recunosc, și m-am apucat de ele…unul câte unul).

5. Sport!

Nu-i așa că a venit nebunia asta fix acum când am vrut să începem pregătirile pentru sezonul de vară?:))

Recunosc, nu m-am apucat încă de sport acasă dar de săptămâna aceasta vreau să îmi caut diverse exerciții și să mă apuc de treabă, de 3 ori pe săptămână.

 

*6. NU TE UITA LA TELEVIZOR

Da, nu te uita la televizor. Cel puțin nu toată ziua. Nu te ajută cu nimic dacă ai televizorul pornit și auzi fiecare știre, la fiecare minut.

Da, e important să te informezi dar e important să alegi sursa… și cantitatea de informații pe care o primești. Dacă petrecem toată ziua în fața televizorului ascultând știrile, e normal să nu avem o stare bună, să ne stresăm și să ne îngrijorăm mai mult decât e cazul.

Informează-te dar cu măsură și din sursa potrivită, fără să îți faci rău.

*7. NU UITA DE VISUL TĂU

Ceva se întâmplă în lume și brusc, toata atenția, toată energia noastră merge în acea direcție.

Și visul meu? Să uit de el pâna trece nebunia? Care sunt șansele ca după ce această nebunie să treacă să apară alta? Si atunci să îmi pun practic visul pe pauză pâna când lucrurile în lume se liniștesc de tot?!

Ar fi o nebunie.

Visul tău nu are nevoie de tine doar când totul e perfect. Are nevoie de tine tot timpul. Inclusiv acum. Nu-l uita.

 

Nu privi perioada asta ca pe o perioadă de chin, ci mai degrabă ca pe o perioadă în care ai timp să pui lucrurile la punct. Continuă-ți activitatea în limita posibilităților, adaptează-te și bucură-te în continuare de viață.

Sper că ceea ce am împărtășit cu tine îți va fi de folos. Sunt curioasă să îmi spui și tu cum îti petreci această perioadă așa că lasă-mi un comentariu.

Să ne vedem și să ne auzim cu bine dragilor!

Zile senine și cu sănătate să avem.

Paula

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *