fbpx

Întrebări pentru succes – ți le-ai adresat?

Cine sunt eu, Liliana?

Habar nu am avut pentru că nu mi-am pus această întrebare niciodată până când….

Cât de bine cred că mă cunosc?

Conștient, nu m-a interest acest lucru pentru că toate au venit parcă de la sine, în virtutea inerției…

Dacă mă cunosc, cât de bine îi cunosc pe cei din jurul meu astfel încât să am parte de conectare și implicit relații de calitate?

Cred că mai degrabă m-a interesat să fiu ascultată în loc să ascult!

Îmi plăcea stilul autoritar… îl învățasem acasă, adorându-l pe tata! Am practicat acest stil autoritar ani de zile, până când….

Cum ar fi dacă aș ști că reacționez cum reacționez?

AAAA… păi nu vă spuneam mai sus că-mi plăcea să mă aud vorbind și să mă văd ascultată?

Erau convingerile și valorile acumulate ani și ani de-a rândul din mediile în care mi-am făcut veacul! Și la atitudinea mea, de cele mai multe ori autoritară, nu avea nimeni curaj să-mi spună ceva, să-mi dea sfaturi, darămite să mă critice… Wauuu, aș fi sărit imediat în tavan!

Cum ar fi dacă aș cunoaște zonele mele de dezvoltare astfel încât să le pun maxim în valoare?

Pai eram orbită de succesul meu în acele vremuri, ce să mai stau să-mi analizez punctele tari sau punctele slabe. ERAM PERFECTĂ  … cum vroia tata, dar numai după ce era considerat el perfect!

Cum ar fi dacă, fiind parte a unei echipe, aș putea “așeza” corespunzător pe rol fiecare persoană astfel încât să fie maximizată performanța colectivă.

Măi, măi nu știu cum s-o spun da, partea asta cu echipa mi-a plăcut din totdeauna, parcă miroseam “persoana potrivită pentru locul potrivit și, totuși nu mi s-a potrivit întotdeauna!

Dar știam, simțeam deja că impreună putem realiza lucruri mărețe, mai degrabă decât de unul singur.

Aveam echipa și-mi plăcea s-o coordonez dar… nu-mi plăcea să deleg prea mult și, la sute de persoane cât aveam în subordine… cam greu a fost fără o delegare corespunzătoare.

Cum ar fi dacă în familie aș cunoaste stilul comportamental al fiecăruia astfel încât să găsim punți de legătură potrivite pentru o comunicare eficientă?

Pfaiiii de capul meu… pai fii-mea sărăcuța știe că eram câteodată paralele în comunicare și totul venea din faptul că eu credeam că ea este copia mea fidelă, deci TREBUIA să funcționeze ca mine! Am avut momente de AGONIE… când părea că vorbim de-a dreptul cu pereții, așa erau și rezultatele… FĂRĂ REZULTATE!

Cât de mult înseamnă pentru tine să construiești un mesaj adecvat în funcție de felul persoanei, persoanelor care sunt în fața ta?

Păi cum? Cel din fața mea trebuie să înteleagă, pentru că spun eu! Cum adică să nu mă înțeleagaă? Păi vorbesc la subiect, sunt tobă de școală, folosesc abordare directă… pe mine trebuie să mă asculte și bineînțeles să mă înțeleagă!

Cum ți se pare atunci când îți spun că ne putem construi stilul de personalitate?

Păi, nu e un dat? Păi nu așa ne-am născut? Păi nu avem DOAR moștenirile genetice de la TATA și puțin de la MAMA?

He, he dragii mei….

Și acum vine PÂNĂ CÂND?

Simplu, am devenit consultant comportamental, metoda DISC și mi-am descoperit propriul stil PREDICTIBIL de comportament completând un chestionar de evaluare, din care mi-a rezultat raportul meu de evaluare.

Am realizat că totul începe de la un simplu gând… care se poate trnasforma într-un caracter sănătos și frumos!

Suntem în procentaj mare construiți din  convingeri și credințe culese de pe drum. Care drum?

Cel pe care am fost până acum… al vieții noastre! Dacă nu ne provocăm convingerile, mai ales cele care nu ne ajută, nu avem cum să descoperim cine suntem de fapt!

Și dacă nu facem acest lucru… nu avem o bază reală pentru construcția propriei personalități!

Avem mai multe surse de constructie a personalității noastre conform metodei Maxwell DISC respective:

  • Dobândirea noastră genetică
  • Ce am dobândit din mediul extern
  • Modelele pe care le-am luat în considerare în invatarea noastră.

Există 4 categorii principale de personalitate : Dominant, Influent, Statornic, Conform, dar nu aparținem în totalitate unei singure categorii ci suntem o combinație PREDICTIBILĂ, care se exprimă în 41 de stiluri comportramentale.

Am lansat deja seminarul meu din data de 17 Martie și te invit să-mi fii alături pentru a descoperi mai multe despre tine și despre cei din jurul tău, pentru a descoperi semnificativ cum putem duce o comunicare la nivel de CONECTARE.

Prezenta în seminarul meu îți aduce un discount de 20% la orice program al meu prezent pe site-ul www.cdpconsulting.ro Și mai e ceva, vei avea posibilitatea să-mi adresezi întrebările care te provoacă pe această tema în cadrul sesiunii de 30 de minute de întrebări și răspunsuri.

Pentru înscrierea la seminar completează acest formular: https://forms.gle/nhakGUWKnpoa1QXw9

 

Cu drag,

Liliana

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *