Salut! Liliana aici și vreau să îți mărturisesc ceva
M-am îndrăgostit… și m-am îndrăgostit tare de tot! Iremediabil și conștient!
De mintea mea, de mintea lor si de mintea noastră.
De fapt, de orice minte!
Și totuși, cred mai degrabă, ca de acele minți care vor sa lucreze, de cele care vor să tragă de ele, de cele care înțeleg că sunt multe de descoperit și de învățat.
Cine a fost la sala de sport?
Probabil mulți dintre noi.
Cum a fost când ai vrut să tragi de tine?
Sigur, având în spate o anumită motivație, că mă gândesc că nu mergi la sala, doar așa, să mai treacă timpul.
Cum a fost?
Sau mai bine zis ai simțit vreodată cum pleznește mușchiul antrenat?
Ok, si hai să spunem că ai avut răbdare, că ai făcut asta o perioadă mai lungă de timp și cu o anumita frecventa.
Care a fost rezultatul?
Care a fost rezultatul dacă ai fost serios și ai investit cum trebuie în programul de sport?
Nu-i așa că s-a văzut, sa zicem după două luni?
Da, dar ca să se vadă tu ai fost consistent, consecvent, harnic, dedicat și motivat.
Așa este si cu mintea noastră!
Dacă o antrenăm se vede, dacă nu … ei bine, dacă nu gândesc alții pentru noi și nu neapărat în direcția în care ne dorim noi.
Mai mult decât a ne antrena mintea ca și pe un simplu mușchi, înțelegem deja că instruirea minții este la fel de necesară ca hrana pentru corp.
Comunicăm, ne adaptăm, colaborăm cu mediul care ne înconjoară și extragem cu sau fără voia noastră informații. Ei, acestea urmează a fi prelucrate și transformate în adevărate output-uri , feedback-uri către noi și lumea exterioară.
Aceste prelucrări nu se fac oricum ci în funcție și de ce i-am dat noi minții până la momentul prezent, pentru a fi în măsură să facă cele mai bune prelucrări, care să ne ajute în creștere.
Cu cât vom antrena mai mult mintea, cu atât se va vedea mai bine la exterior în rezultatele noastre.
Exprimăm mintea noastră prin gânduri care pot să ne fie de folos sau nu. Gândurile noastre ne vor duce către alegeri de asemenea mai bune sau mai puțin bune, sau chiar la a alege să nu facem alegeri…
Cu cât ne vom da mai multa pregătire și vom alege să lucrăm și să investim în mintea noastră, aceasta va face față din ce în ce mai bine PROVOCĂRILOR de orice fel!
„Putem să ne uitam la mintea noastră ca la o găletușă care stă deasupra fântânii vieții noastre și coboară pentru a se umple cu răcoarea ÎNVĂȚĂTURII” (Vasile Voiculescu- Gânduri albe)
Am avut 2 săptămâni de sesiune, studenta fiind la psihologie dar pregătirea mea a început pentru cele 6 examene de aproximativ 2 luni.
Am învățat constant zi de zi minim 6 ore și am făcut acest lucru pentru a câștiga o consistență, o bază solida.
Știți cum a fost începutul?
Agonie și extaz!
Agonie pentru că erau cunoștințe noi de învățat pe care nu le întâlnisem până atunci.
Extaz pentru că erau informații noi care știam că mă vor ajuta în creșterea mea.
Strategia mea de învățare este de a citi și a repeta până când reușesc fixarea în memorie.
Prima citire mi-a adus haos, a 2-a parca am mai înțeles ceva… La a treia citire mi-am zis: hopa … chiar e faină materia iar la a 4-a citire chiar am coborât în profunzimea lucrurilor și am înțeles.
De ce îți spun eu ție acum despre asta? Cred că o fac pentru a-ți arăta că orice învățare la început pare grea, dar pe măsură ce ești consecvent și îți găsești strategia, sigur având la bază un scop și o motivație, lucrurile devin mai facile și lasă în urma lor un rezultat.
„ Nici prin sabie, nici prin elefanți, nici prin cai, nici prin oșteni… nu se împlinește o fapta așa cum e înfăptuită cu ajutorul minții”- Panciatantra, p 32
Așa cum v spuneam la început, sunt îndrăgostită de MINTE și-mi place să lucrez în calitate de Coach cu acelea care vor să treacă dincolo de propriile bariere.
Mintea noastră e în măsură să ne asigure strălucirea și să ne susțină în tot ce vrem să împlinim. Dar e nevoie să o ținem în proces continuu de acumulare și dezvoltare și mai ales e nevoie să o FOLOSIM.
Câți dintre noi înțelegem câtă putere, câtă bogație se găsește în mintea noastră? Aceasta e adevărata avere a noastră și e la noi și e pentru ca noi să o punem în valoare.
Și acum deja v-am obișnuit cu întrebările mele la sfârăit de articol și da, vi le las în continuare:
- Cum ar fi dacă ai știi că mintea ta este cea care te poate urca atât de sus încât tu nu ai visat vreodată?
- Care ar fi primul pas pe care l-ai face în acest sens?
- Cum te gândești să-ți hrănești și să-ți crești mintea?
- Cum ar fi dacă ai suspenda răspunsul la întrebarea cum să fac asta și pur și simplu ai face primul pas?
A investi în procesele de prelucrare ale minții noastre este ca și cum ai avea partea de cea mai frumoasă PROVOCARE a vieții tale.
Si știi ce?
După o perioadă, vei dobândi o rutina în tiparul tău comportamental de a acumula lucruri care te cresc. Sunt sigură că rezultatele tale vor fi în sens bun, diferite.