fbpx

De câți oameni ai nevoie pentru a atinge succesul?

De câți oameni ai nevoie pentru a atinge succesul?

Dacă mă întrebai asta acum câțiva ani, îți spuneam că 1 singur om este suficient.

Acum, câțiva ani mai târziu, percepția mea s-a schimbat radical și acest lucru se datorează în mare parte unui lucru.

Acum 6 ani l-am auzit pe John Maxwell, spunând „1 este un număr mult prea mic pentru a realiza ceva măreț”.

Cum adică 1 este un număr mult prea mic pentru a realiza ceva măreț?

Dar de câți oameni ai nevoie pentru a realiza ceva măreț?

Cumva citatul acesta a venit să îmi provoace perspectiva mea de la acel moment cu privire la lucrurile care contează și care, în același timp au un impact semnificativ asupra rezultatelor noastre.

Recunosc, sunt o persoană care se axează foarte mult pe obiective, pe task-uri, pe ce trebuie făcut.

Sunt o persoană care, atunci când știe că are un obiectiv de atins, poate lucra de dimineață până a doua zi dimineață și, nu de puține ori am încercat să impun ritmul meu și celor din jurul meu.

Sunt o persoană pe care rezultatele o motivează mult și, nu de puțin ori, le-am pus pe primul loc uitând de orice altceva.

Recunosc, pentru o perioadă din viața mea, obiectivele contau mai mult decât relaționarea.

Pentru ce am eu nevoie de așa ceva?

Când am eu timp pentru așa ceva? 

Concret, ce poate să aducă asta în viața mea?

Acestea și multe altele erau întrebări pe care mi le adresam destul de des.

Știam clar că eu îmi doresc să am succes și avea impresia că pentru asta am nevoie doar de multă, multă, foarte multă muncă.

Și am muncit, și am muncit, și iar am muncit!

 

Știi momentul acela în care pur și simplu în mintea ta apare ideea de „mai mult”? Fie că vorbim de viața profesională sau de cea personală, pur și simplu vrem mai mult.

Îmi doream mai mult…dar nu știam cum pot să fac asta având în vedere că simțeam deja că lucrez la capacitate maximă câte 12-14 ore pe zi, în fiecare zi. Munceam mult, dar rezultatele nu erau cele pe care eu mi le doream.

Si atunci m-am gândit…. oare doar munca să conteze? Oare doar de multă muncă am nevoie pentru a-mi atinge obiectivele? Oare ce nu fac bine?

Atunci în mintea mea a revenit citatul lui John : „1 este un număr mult prea mic pentru a realiza ceva măreț.”

Succesul nu este ceva ce împlinești de unul singur, oricât de mult poate ne dorim unii dintre noi.

Nu este suficient doar să muncești mult, e nevoie să muncești și deștept și asta de multe ori implică și muncitul împreună.

Fiecare idee pe care o avem poate fi îmbunătățită de perspectivele oamenilor din jurul nostru, de experiența lor, de modalitatea lor creativă de a gândi.

Atunci când te gândești de unul singur nu e nimeni acolo să îți ofere și o altă perspectivă, nu e nimeni să îți provoace gândirea, nu e nimeni să te facă să te gândești mai mult, mai bine, mai…„altfel”.

Când muncești singur, muncești la capacitatea ta. Când muncești cu alții se aplică ceea ce mai spune John Maxwell: „Un parteneriat puternic împarte efortul și multiplică efectul”.

Nu contează doar cât de mult muncești, ci și cât de deștept muncești.

De câțiva ani de zile am acordat o atenție deosebită oamenilor din viața mea, m-am axat pe construirea unor relații puternice, eficiente și cu beneficii pentru toate părțile implicate. Am înțeles că e nevoie să dai, să mai dai puțin, să mai dai încă puțin și doar apoi să primești.

Relaționarea este precum agricultura…prima dată „plantezi” apoi îi dai timp să „răsară”.

Despre relaționare eficientă, despre cum poate relaționarea să aducă beneficii concrete în viața noastră discutăm în 16 ianuarie de la ora 20:00, online. Dacă vrei și tu să fii alături de noi lasă-mi un comentariu la acest articol și mă asigur că îți transmit linkul de acces.

 

Paula

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *