fbpx

Tu ce vezi în oglinda ta?

Sunt economist, om de afaceri, antrenor de echipă, viitor psiholog și analist comportamental.

Ce Dumnezeu fac eu cu toate astea?

De ce viața m-a provocat astfel încât să trec prin toate, prin toată această pregătire?

Și stai că asta nu e tot …. Dar parcă mă și cuprinde mirarea de ce atunci când m-am apucat nu m-am mai oprit!

Ei, dragii mei, totul a fost pentru creșterea mea, pentru ceea ce am devenit eu astăzi, cu bune și cu rele.

Probabil undeva în adâncul sufletului cu toții știm că eșecul ne crește cel mai bine atunci când îl evaluăm, îl internalizăm și aplicăm lecția învățată, sunteți de acord?

Dar eu nu vreau să vorbesc azi despre eșec… ci despre importanța cunoașterii personale.

Cred cu tărie că nu am cum să îmi accesez latura mea de leadership dacă nu știu să mă conduc în primul rând pe mine. Și ca să mă conduc pe mine primul pas este să mă cunosc.

Și a fost interesant pentru mine să descopăr că personalitatea noastră, se formează de-a lungul timpului din 3 surse:

  • Ereditar – aici venim cu ceea ce preluam din “neamul” nostru;
  • Mediul — în care ne-au plantat alții iar mai apoi unde am ales noi să stăm, pentru că devine responsabilitatea noastră să facem aceste alegeri de la o anumita vârstă
  • Modelele – cine ne inspira de-a lungul timpului – mi-a plăcut mama, tata, colegul, profesorul, am devenit un fan înfocat, am început să citesc cărți motivaționale și m-am simțit inspirat de autor și de poveștile acestuia?

Toate aceste elemente contribuie mai mult sau mai puțin la ceea ce noi devenim de-a lungul vieții… ceea ce am preluat din neamul nostru, ceea ce am preluat din mediul în care am ales să ne petrecem timpul și modelele pe care ni le-am ales de-a lungul vieții. Simți cum toate astea au avut impact în viața ta?

Pe lângă toate astea, e interesant să descoperim ce convingeri purtăm cu noi, cum s-au format acestea, care sunt benefice pentru mine, pentru obiectivele mele, pentru creșterea mea sau care mă limitează.

Uneori e bine să ne așezăm frumos la masă…noi cu noi…și să purtăm o discuție serioasă care să ne stimuleze viitoarea creștere.

Și eu, într-o zi, m-am pus la masa, eu cu mine, și am avut această discuție. Am avut această discuție pentru că știam că doar după aceea am să pot să cresc atât de mult precum îmi doresc, doar după aceea pot să devin ceea ce am potențialul să devin.

Să-ți spun că mi-a fost ușor?

Am descoperit lucruri pe care le știam despre mine și altele care mocneau acolo în interiorul meu iar eu nu-mi dădeam seama de asta.

Mi-am dat seama că cei din jurul meu mă pot percepe ca fiind o persoană rece și dură. Pot fi văzută ca omul care vrea sa ducă lucrurile la bun sfârșit dar până nu faci asta, nu ai pace cu mine.

Am văzut și care sunt punctele mele forte și care sunt punctele mele de dezvoltare și am  început să pun în aplicare toate aceste conștientizări.

M-am cunoscut pe mine așa cum sunt eu în realitate, nu așa cum îmi spune cineva că sunt sau așa cum cred eu că sunt.

Cunoașterea este primul pas spre dezvoltare și am simțit asta pe pielea mea.

Și ca să fiu sinceră cu tine…. Îți spuneam mai devreme că am stat la o masă eu cu mine…. Ei bine, eram eu cu mine și o analiză comportamentală după metoda DISC.

După ce am completat această analiză, direct pe mailul meu, într-un timp foarte scurt, am primit un raport de 30 de pagini cu informații despre mine, despre punctele mele forte, despre cum pot fi percepută de către cei din jurul meu, despre punctele mele de dezvoltare, despre cum pot comunica mai bine cu cei din jurul meu….practic era o analiză profundă a ceea ce sunt și a ceea ce am potențialul să devin.

Dacă e să fiu și mai sinceră cu tine… am primit o oglindă a mea, o oglindă de care am avut nevoie ca să conștientizez toate aceste lucruri, fie ele bune fie ele rele.

Și de la acel prim test DISC au mai urmat multe, foarte multe pentru că am devenim consultant DISC după Metoda Maxwell și mă bucur zi de zi să îi ajut pe oameni să lucreze pe zonele lor de creștere pentru a-și lua maxim din tot acest proces.

Am avut sute de evaluări, am ajutat echipe să lucreze împreună, le-am ajutat să meargă spre performanță, am ajutat persoane să se înțeleagă mai bine în cuplu, am ajutat oameni să comunice mai bine și să își descopere zona de talent.

E o călătorie fantastică pe care o poți face pentru creșterea ta iar eu m-aș bucura să te fiu alături de tine. Dacă vrei sa știi mai multe detalii, nu ezita să îmi scrii un mesaj.

Zi cu creștere și conștientizare.

Liliana

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *