Menu
TU ce ai facut azi pentru visul tau - (3)

Tu visul cui il traiesti?

Pun pariu ca si tu ai un vis… Fiecare dintre noi avem macar unul. As fi tentata sa ma bucur de acest lucru…dar stau si ma intreb…visam pentru ca noi chiar ne dorim acele lucruri sau pentru ca „asa trebuie”, pentru ca suntem incurajati sa „visam mare”?

Si…inca ceva…visam visul nostru sau al altora?

Ma uit in jurul meu si vad oameni care nu traiesc propriul vis si ce e si mai rau…e ca nici nu fac nimic sa schimbe acest lucru. Una dintre cartile care mi-a schimbat total perceptia despre „visare” este „Put your dream to the test” scrisa de John C. Maxwell. Aceasta m-a ajutat sa vin putin cu picioarele pe pamant, sa realizez importanta analizarii cu atentie a ceea ce imi doresc si sa fac lucrurile sa se intample.

Stateam si ma intrebam…De ce majoritatea oamenilor ajung sa nu vada indeplinite lucrurile pe care si le doresc? De ce ne e mai usor sa traim visele altora si nu pe ale noastre?

Ei bine, de mici copii, inca de cand venim pe lume, primul vis pe care il traim nu e al nostru, ci al parintilor nostri. De multe ori ei ajung sa ne imprime visul lor si sa ne faca sa credem ca e al nostru. Fetitele fac balet  pentru ca mama si-ar fi dorit si ea sa faca. Baietii ajung in echipe de fotbal pentru ca tatal si-ar fi dorit enorm sa fie un mare fotbalist…si asa mai departe.

Ia stai putin si gandeste-te, tu cea/cel care ai copii sau planuiesti sa ai… Ti-a trecut macar o data prin minte cum copilasul tau o sa faca sport de performanta, o sa cante la cel putin 2 instrumente sau o sa ajunga mare doctor/avocat/ muzician/etc?

Eu iti spun sincer ca am facut-o…de multe ori.Dar ce stiu sigur e ca perceptia mea s-a schimbat radical si in momentul in care am sa am copiii mei am sa incerc sa ii las pe ei sa faca alegerile si sa isi traiasca propriile vise….sa experimenteze, sa isi aleaga hobby-urile si meseria! De ce? Pentru ca viata este despre alegerile pe care fiecare dintre noi le facem!

Bun, deci cand suntem mici, de cele mai multe ori traim visele altora si facem lucrurile pentru ca „trebuie”, pentru ca „ asa-i traditia”, pentru ca „ asa se face” ….dar de ce continuam sa facem acest lucru si cand „crestem mari”, cand deja avem putere de decizie, cand invatam sa spunem „NU!”?!

Pai…pentru ca e mult mai usor asa. Daca ai visul tau trebuie sa iti asumi responsabilitatea lui. Tu esti cel de care depinde indeplinirea lui… tu trebuie sa depui efortul. Daca faci ce ti s-a spus…”am facut cum mi s-a spus..nu imi iese, asta este. Bun, care-i urmatorul vis pentru care trebuie sa gasesc scuze?”

Ca sa trecem de partea cu „pai, stai sa iti explic de ce nu pot/nu trebuie/ nu am cum”, e nevoie sa ne asiguram ca suntem proprietarii absoluti ai visului nostru si ne asumam responsabilitate totala. Nu-i usor, nu?

Nu, dar ti-o spun cu mana pe suflet…MERITA! De ce pot sa spun asta? Pentru ca eu am ajuns ca zi de zi sa imi traiesc visul…si nimic nu poate fi mai bine decat asta!

V-am spus ca sunt o visatoare…iar daca ar fi urmez toate ideile care imi vin…nici sa respir nu cred ca as mai avea timp. De fiecare data cand un nou „vis” apare, iau frumos o foaie de hartie si scriu toate motivele pentru care imi doresc acel lucru, cum m-as simti daca el nu ar deveni niciodata realitate si, cel mai important, toate sacrificiile pe care sunt dispusa sa le fac pentru indeplinirea lui.TU ce ai facut azi pentru visul tau

Stii si tu ca pentru fiecare lucru pe care ni-l dorim in viata e nevoie sa platim un pret, corect? Asa cum spune si John Maxwell ” Visul este gratis…calatoria nu !”. Oricine poate visa…dar este o diferenta enorma intre asta…si actiunea! Nu este suficient sa crezi ca un lucru se va intampla…e nevoie si de munca.

La un moment dat, un fel de scanteie apare in sufletul tau…si ea creste, si creste, si creste …si ajunge ditamai focul de tabara… Foc care iti da toata energia, toate resursele si toata motivatia de care tu ai nevoie pentru a realiza ce iti doresti.

Treci peste „nu pot/nu am sanse/ nu e pentru mine” si asuma-ti responsabilitatea pentru ceea ce iti doresti cu adevarat. Plateste pretul, munceste si fii consecvent in actiunile tale si te asigur ca in fiecare zi esti cu un pas mai aproape de visul tau!

In final, te intreb …Tu visul cui VREI sa il traiesti?


Share this Post!
About the Author : cdpconsultingttpadm
0 Comment