Menu
de la nu pot la maraton (3)

De la ‘nu pot’, la maraton!

Maraton de cycling – 11 Iunie 2016

Iubesc meseria de coach , in special cea de business & team coach. Nu degeaba mi-am petrecut aproape 20 de ani in domeniul afacerilor private. Cred ca acest lucru m-a ajutat sa vad lucrurile diferit, sa pot sa inteleg ce se intampla si sa-mi ofer ajutorul exact acolo unde trebuie in postura de executive & team coach.

Am simtit ca ma implinesc ca si antrenor in momentul in care am parcurs stagiul de pregatire de pe platforma LIM (www.limglobal.net). Ii sunt profund recunoscatoare mentorului meu, Tony Pearson, unul dintre fondatorii retelei internationale de coach-i LIM. El este cel care m-a initiat in ceea ce inseamna sa fii un coach Action, Reflection,Learning.

Ei, din aceasta postura, coach Action, Reflection, Learning m-am analizat, dupa ce am dus la bun sfarsit participarea mea in cadrul maratonului de cycling.

De un an de zile lucrez sub atenta supraveghere a antrenorului meu Ionut Moldovan si am ajuns sa fac sport de 4 ori pe saptamana, 2 antrenamente de cycling si 2 antrenamente in sala.

Si stau si ma gandesc cum eram eu la orele lui Ionut: incercam sa gasesc intotdeauna scuze ca sa nu pot face mai bine si mai mult … ca sa nu dau tot ce pot. Si totusi, era vorba doar de 45 de minute de pedalare continua, la un ritm alert, chiar foarte aler uneori.

Ionut m-a anuntat cu ceva timp inainte ca urmeaza sa aiba loc acest maraton dar parca ma codeam si incercam sa gasesc motive pentru care nu pot sa particip. Dar, intr-o dimineata, in timpul antrenamentului Ionut mi-a pus intrebarea magica…care, asa cum a formulat-o el, suna mai mult a certitudine…” Vii la maraton, da?”

Speram ca vorbeste cu altcineva si ma uitam in jurul meu sa vad cu cine…daaar nu! Pe mine ma viza acea intrebare.Ce era sa spun? Tonul pe care mi-a fost adresata intrebarea nu prea imi dadea de ales…”Vin… dar… daca te fac de rusine?!”

O singura privire din partea lui Ionut m-a facut sa inteleg ditamai prostia pe care tocmai o scosesem pe gura.

Si uite asa, a venit ziua IMPORTANTA! Ne-am adunat acolo o “mare “ de oameni, in jur de 60 de persoane, toti datorita lui Ionut si datorita dragostei pentru sport, pe care el ne-a insuflat-o. Eram acolo pentru a-l face mandru pe antrenorul nostru, cel care ne-a ajutat, in mod cert, la transformarea noastra, invatandu-ne ceea ce el stie mai bine si punand in valoare ce avem noi mai bun.

Sentimentul pe care l-am avut pedaland 3 ore fara oprire, impreuna cu toata gasca, nici nu poate fi exprimat in cuvinte, Am simtit ca este greu, muschii imi plezneau, talpile ma dureau ingrozitor de atata impins in pedala, am simtit ca raman fara respiratie…dar nu m-am oprit, am ajuns la capat si nici nu stiu cand a trecut.

Folosind una din tehnicile de coaching Action/Reflection/Learning – StopReflectWriteReport- dupa maraton, am stat si am reflectat asupra celor care tocmai se petrecusera. Mi-am luat jurnalul personal si am facut o autoanaliza, descoperind ca am avut parte de o  adevarata lectie de autodepasire si leadership personal.

Niciodata nu m-am gandit ca nu pot, dar stiam ca va fi greu sa pedalezi 3 ore, fara pic de pauza. Am avut parte de 3 perechi de instructori deosebiti care ne-au incurajat si motivat sa dam ce -i mai bun din noi.

Stau si imi amintesc cum inainte de a ma inscrie auzeam in jurul meu …”nu sunt inca pregatit, mai astept..”

ATENTIE!

Functioneaza ca o convingere limitativa! Cand vei fi pregatit? De ce sa amani cand poate primul pas conteaza cel mai mult? Asta am si facut, am decis sa nu aman si a fost bine, chiar foarte bine. Incurajarile lui Ionut m-au ajutat enorm si uite asa am descopeit ca limitele acestea erau doar in mintea mea.

Aparent acestea nu-ti dau nicio sansa, dar trebuie sa fii constient de faptul ca sansa exista pentru fiecare dintre noi care isi doreste mai mult de la propria persoana.

Chiar am reflectat la ce am facut: mi-am dozat bine energia, am respirat corect, am respectat ritmul si categoric am fost motivata de cei din jurul meu, de antrenorii nostri minunati, de spectatorii veniti sa ne sustine si de colegii din grupa de cylcling a lui Ionut, care apropo, deja suntem multi si grupa creste pe zi ce trece!

Mi-am dat seama ce inseamna sa fii in compania unor persoane care te ajuta sa cresti si sa vezi ca poti mai mult! Categoric intr-un mediu de crestere potrivit ai posibilitatea sa te dezvolti exponential.
Orele de cycling la Ionut vor fi pentru mine „piece of cake” pentru ca am depasit limite care la inceput pareau imposibile !

 Stii vorba aceea :mintea extinsa la o anumita dimensiune nu se mai intoarce la ceea ce a fost inainte? A fost o zi frumoasa de depasire si autodepasire ! Va incurajez sa credeti in voi, sa treceti de propriile bariere! Merita!

Viata noastra trebuie sa fie despre depasirea propriilor limite, observandu-le singuri, fiind ajutati de catre coach-ii nostri ( din sport, viata personala, viata de afaceri, viata spirituala), cei care cred ca inca mai avem potential de pus in valoare, acesta existand infinit in fiecare dintre noi. Ceea ce trebuie noi sa facem este sa il descoperim si sa il exploatam la maxim.

Cu cat ne dam mai mult, cu atat vom fi mai mult. Orice experienta conteaza, cateodata luam cate o lectie, altadata obtinem rezultatul planificat. Calatoria catre cresterea noastra continua conteaza, ea fiind cea care adauga valoare negresit asupra noastra.

Indrazniti sa vreti mai mult pentru a fi mai mult!

de la nu pot la maraton (2)

de la nu pot la maraton (1)


Share this Post!
About the Author : cdpconsultingttpadm
0 Comment