Menu
comert cu viata cdp consulting paula culda dragusin

Comert cu viata

Ti s-a intamplat vreodata sa iti setezi un obiectiv si sa nu reusesti sa il indeplinesti? Eu am patit asta … si nu de putine ori. La un moment dat am inceput chiar sa ma gandesc foarte serios ca nu sunt suficient de buna, de talentata…ca „visez prea mare”.

Stii vorba aia: „daca un om iti spune ca esti nebun, lasa-l in pace…cand iti zic mai multi, du-te fa-ti un control”? Incepeam sa cred chestia asta si sa plec urechea la ceea ce imi spuneau cei mai multi oameni din din jurul meu. Incepeam sa ma multumesc cu putin.

„Ce calitati, ce talente ma recomanda pe mine pentru atingerea obiectivelor pe care mi le propun?”, „Am resursele necesare sa ajung acolo?”, „Sunt demna de acel obiectiv?”….genul acesta de intrebari imi invadau mintea si, de cele mai multe ori, ma trageau inapoi. Le recunosti? Au trecut si prin mintea ta?

Pe vremea aia nu aveam suficienta incredere in mine (inca lucrez la asta) si circumstantele exterioare puteau oricand sa ma faca sa ma indoiesc de mine si de abilitatile mele. Parca eram legata cu un elastic…inaintam, inaintam, inaintam….poc! cand reapareau intrebarile dadeam inapoi…si obiectivul era parca tot mai departe.

Ai patit macar o data in viata chestia asta? Sa iti alegi un obiectiv si apoi sa stai si sa te intrebi daca esti demn de el?  Atunci cred ca stii despre ce vorbesc.

Multitudinea aia de trairi interioare care nicicum nu te lasa in pace. Ma simteam pierduta intr-un labirint intunecat si habar nu aveam cum sa ies de acolo.

Toate astea…pana cand, in anul 2014, l-am cunoscut pe Paul Martinelli si l-am auzit vorbind despre setarea si atingerea obiectivelor. Momentul acela a fost pentru mine „luminita de la capatul…labirintului”.

Noi stam mereu si ne intrebam daca suntem demni sa realizam un lucru, punem la indoiala dreptul nostru de a avea in viata lucrurile pe care ni le dorim atat de mult… dar ai stat vreodata sa te intrebi daca acel obiectiv e demn de tine?

Razi acum, asa e?

Ai stat vreodata sa te intrebi daca acel obiectiv e demn de tine?

Inainte sa-l cunosc pe Paul nici eu nu am facut-o. Cum adica sa pun eu la indoiala obiectivul?!

„Daca va stabiliti un tel, ar trebui sa va intrebati daca telul este demn de voi, deoarece va trebui sa faceti comert cu viata. Daca e sa mergi de „aici” pana „acolo” in viata ta, va fi nevoie sa faci sacrificii insemnate.” Paul Martinelli

Te-ai gandit vreodata la asta? Ti-a trecut prin minte faptul ca in fiecare secunda noi facem comert cu viata? Definim ceea ce are valoare pentru noi si renuntam la lucrurile care au o valoare mai mica. Atunci cand ne alegem un obiectiv, uneori e nevoie chiar de sacrificii uriase pentru a-l indeplini.

Ceea ce am realizat eu in ultimii ani e ca cel mai pretios lucru pe care noi il avem in viata este timpul… si e este singurul pe care nu poti sa il mai recuperezi.

Acela a fost momentul in care a avut loc o schimbare a felului in care eu am inceput sa gandesc si sa vad lucrurile.

De atunci, am inceput sa fac alegeri, sa analizez si sa vad care sunt activitatile pentru care merita sa imi aloc timp, care sunt obiectivele in care merita sa investesc…am inceput sa fac comert cu viata si sa ies pe profit!

Care e obiectivul tau? Care sunt activitatile in care tu investesti? Merita? Sunt demne de tine?

Daca nu ai fi tinut de niciun fel de circumstante exterioare (abilitati, resurse, etc) … care ar fi lucrul pe care ti l-ai dori cel mai mult? Unde ai vrea sa fii peste 6 luni?

Acestea sunt intrebari la care te provoc sa iti raspunzi… si apoi sa stai si sa analizezi. Nu iti seta obiectivele in functie de circumstantele exterioare, in functie de ceea ce stii deja ca poti sa atingi. Seteaza-ti un obiectiv bazat pe ceea ce iti doresti cu adevarat, un obiectiv care sa aprinda un foc in sufletul tau, foc care te va face sa gasesti toate resursele, toata energia si sa iti dezvolti toate abilitatile pentru a-l atinge.

Alege-ti un obiectiv care sa fie demn de tine si care sa iti aduca profit in acest comert cu viata!


Share this Post!
About the Author : cdpconsultingttpadm
0 Comment